Hvorfor velge ferdigplen

Enkelt

Hvis du skal så plen på egenhånd er det både tidkrevende og arbeidskrevende, og det kan ta lang tid før plenen er ferdig etablert. I løpet av den tiden må du gjødsle, vanne og kjempe mot ugress.

Med ferdigplen slipper du å vente. Gresset er rundt 2 år når det skjæres opp i ruller med maskin, og har en høy tetthet som vil hjelpe til å redusere innvandring av ugress senere. Rullene er 1 m2 (40cm x 250cm) og mattene har en tykkelse på rundt 2 cm + gresslengden.

Gresset er sådd med en frøblanding som kan karakteriseres som en slitesterk hageplen. Den består av 65 % engrapp, 25 % rødsvingel og 10 % flerårig raigras.

Å legge ferdigplen er relativt enkelt. Om du klarer løfte mellom 10 og 20 kg gjentatte ganger, i tillegg til å legge store puslespill hvor du kan tilpasse bitene selv, så kan du legge ferdigplen. En hage på 200-300m2 legger de fleste greit på en dag.

Praktisk

Ferdigplen kan brukes på mange forskjellige områder. Vi leverer plen til alt fra små hager til store parkområder. Større anlegg trenger ofte rask etablering, og er du raskt ute med å legge plen, forhindrer du erosjon og avrenning fra området.

Har du en gammel plen som er humpete og med mye ugress av flere slag, og kanskje i tillegg litt mose? Da kan du starte på nytt ved å legge ny ferdigplen oppå den gamle plenen. Kalk først gammel plen for å lage dårligere vilkår for mosen, og legg så et nytt lag med god vekstjord før du legger ferdigplenen. Om du behandler den nye plenen godt med kalking, gjødsling og klipping, unngår du at dagens ugress kommer tilbake.

Har du en hage som trenger oppgradering, eller skal du bygge og flytte inn i ny bolig hvor uteområdene må bearbeides? Sjekk ut gresset hos Follo Ferdigplen - en enkel vei til ferdig hage.
 • Grunnarbeid
 • Planering
 • Klargjøring
 • For at ferdigplen skal feste seg må jordlaget være av god kvalitet.

  Er jorden tørr, hard eller leirete kan den løses opp med en jordfreser. Det beste er å fylle opp med jord av god kvalitet over gammel plen eller dårlig jord.

 • En plen bør være jevn og i plan.

  Groper og søkk må jevnes ut, slik at plenmattene kommer i god kontakt med jordunderlaget. Underlaget bør være så rett som du ønsker å ha plenen.
  Spre ut rundt 5 kg fullgjødsel per 100 m2 oppå plenen. Sørg for jevn fordeling.

  Vann rett etter legging. Plenen trenger rundt 20 mm. vann annenhver dag den første uken, hver dag om det er varmt. Siden kan intervallene forlenges gradvis ettersom røttene fester seg. Ta hensyn til vær, temperatur og nedbør ved vanning. Med en vanlig hageslange tilsvarer 20 mm. rundt 2 timers vanning på samme sted. Vann gjerne om kvelden for å minske fordampingen når det er sol og varmt.

 • Før legging av gress bør du tilsette næringstoffer

  Vi anbefaler bruk av kalk og gjødsel. På et 100 m2 areal er 5-10 kg kalk på jorda og 3-5 kg fullgjødsel oppå plenen en god dosering.

Se også:

Slik legger du ferdigplen

Et godt grunnarbeid gir et godt resultat. Plenen bør legges ut snarest etter at den er mottatt.

Vedlikehold av ferdigplen

Hvordan plenen vedlikeholdes er avgjørende for hvordan plenen blir etter noen år.

Sesongen varer normalt fra april til november. Besøk oss på Facebook eller ta kontakt for å høre om vi kan levere plen når du trenger det.

Vi har god kapasitet på skjæring av plen og relativt kort leveringstid om du henter selv.
Ta kontakt