Gjødsel, kalk og jord til ferdigplen

 • Gjødsel
 • Kalk
 • Jord
 • Plengjødsel har en passende fordeling av nitrogen, fosfor og kalium som er gode næringsstoffer for ferdigplenen. Gressplenen får best mulig grunnlag for vekst når det gjødsles i forbindelse med at du ruller ut plenen. Vi anbefaler at du gjødsler oppå plenen etter den er lagt.

  Det er viktig at plenen gjødsles i etterkant med jevne mellomrom, for å opprettholde kvalitet og næringstilgang. Gjødsle før nedbør eller i forbindelse med vanning.

  Plengjødsel leveres i bokser á 5 kg eller poser á 25 kg. 5 kg holder til ca. 100-120 m2 og gjødselen må fordeles jevnt over plenen. Best resultat får du når du gjødsler en gang på våren og en gang på sensommeren. For et enda bedre resultat, og riktignok mer klipping, kan du øke til 3-4 gjødslinger i løpet av sesongen.

 • Riktig kalking holder gressplenen fri for mose og sikrer plenen tilgang til næring og gode vekstforhold. Mose vokser godt i sur jord. Kalken hever pH-verdien i jorda som igjen motvirker spredning av uønsket mose. Skal ferdigplenen få et best mulig vekstvilkår, anbefaler vi at du kalker jorda og gjødsler oppå plenen i forbindelse med at du ruller ut ferdigplenen.

  Vi anbefaler kalking hvert andre år, avhengig av jordens surhetsgrad, gjerne tidlig om våren, på snø eller før regn.

  Kalk leveres i sekker á 15 kg. Anbefalt mengde for vedlikeholdskalking er 5-10 kg pr. 100 m2.

 • Vi selger torvfri jord og gartnerjord i sekker. Torvfri jord er mer miljøvennlig og passer veldig bra til ferdigplen og planting, men den er dyrere. Gartnerjord er en litt rimeligere jord som også passer fint som underlag til ferdigplen. På sikt vil vi fase ut gartnerjorden og kun ha torvfri jord.

  Om du trenger mer enn noen sekker med jord, vil vi anbefale deg å kjøpe dette i løsvekt. Dette er mye billigere enn sekker.

  Trenger du jord i løsvekt bør du kjøpe dette hos en aktør med gode referanser, f.eks. Andre Skurdal.

Sesongen varer normalt fra april til november. Besøk oss på Facebook eller ta kontakt for å høre om vi kan levere plen når du trenger det.

Vi har god kapasitet på skjæring av plen og relativt kort leveringstid om du henter selv.
Ta kontakt